Zoals de naam al zegt, dit zijn blogs die mij tegen het lijf lopen. Het nieuws of de artikelen die wij dagelijks tegenkomen komen met steeds meer en dus ook met meer fouten. Een 17e eeuws persoon kreeg in zijn leven net zoveel buitenlandse informatie te verwerken als wij dagelijks in de volkskrant lezen.
Soms worden dingen gewoon fout opgepikt. En soms is het te geniaal voor woorden en verdient het artikel nog eens een extra vermelding. Ik hoop dat ik je kan vermaken.

Foutje bedankt!

Door naarden 4ever op maandag 23 januari 2012 01:46 - Reacties (23)
Categorie: Willekeurige zaken, Views: 7.807

Was ik toevallig aan het zoeken naar een nieuwe kast (ik wil mijn huidige gebruiken voor een mod namelijk, en dan zoek ik wel een kast waar ik tegenaan kan blijven kijken), loop ik toch tegen een aangename fout aan.

Foutje bedankt? Beetje luie medewerker die zijn deadline niet zou halen?

Kijk op deze pagina en vind de fout.

http://www.xigmatek.com/product.php?productid=155

Info: De fout zit hem in de plaatjes van de kast.

EDIT: omdat hij al na een paar minuten was geraden, nu nog een fout. Nu staat hij in de categorieŽn van Xigmatek producten rechts van de website. Als hij geraden wordt trakteer ik iedereen op een downloadbaar koekje. :)

http://www.xead.nl/resize/500-500/upload/c0fc6106337d674d7d90a11c32911d3fa29la2plLmpwZw==.jpg

Rechtermuisknop -> opslaan als... :)

Tijdreizen?

Door naarden 4ever op zondag 27 november 2011 01:05 - Reacties (23)
Categorie: Willekeurige zaken, Views: 6.017

Ik houd van praktische natuurkunde. Ik houd ervan om iets te onderzoeken om tot een conclusie te komen dat je eigenlijk alleen maar meer vragen gecreŽerd hebt.

Ik heb ook een studie Sterrenkunde, als 'academie-uur' vak, gevolgd met veel plezier. Het feit dat de oneindigheid waar wij rond dit tijdstip van schrijven naar kunnen kijken en zeggen hoe groot het wel niet is daarbuiten, ooit zo groot was als het puntje op de i. Alle zwaartekracht, warmte, en elke andere vorm van energie was ooit zo compact opgeslagen. Moet je eens nagaan hoe lang een zaklamp daarop zou kunnen branden.

Nou komen die twee zaken samen in het volgende artikel:
nieuws: CERN meet deeltje met snelheid hoger dan licht

In de eerste instantie was ik niet eens zo vreselijk onder de indruk. Ik had zoiets van 'dus?' toen ik het las. Het schokte mij niet eens zo erg. Er is namelijk geen praktisch nut voor, behalve het 'tijdreizen' waar ik later op terugkom.

Ik zal uitleggen waarom ik niet zo onder de indruk was. Hieronder nogmaals de stelling van onze grote Einstein:

E = MC^2

Waarin:
E: energie
M: massa
C: lichtsnelheid

De eenheden doen er nu niet toe.

Simpel uitgelegd, kan licht namelijk niet massaloos zijn. Kijk maar eens naar de formule. Zie het als een sommetje uit groep 4:
iets * 4 = ?
Je weet dat je antwoord volledig afhankelijk is van wat je invult voor iets, en dat iets = 0 ook het antwoord op 0 stelt. Teruggezien op de formule van Einstein zou dat betekenen wanneer de massa 0 is, er dus geen energie zou zijn. En laat dat nou niet zo zijn, want licht heeft wel degelijk energie. Dus dat wilt zeggen dat licht, de lichtgolven, een massa hebben. Ook dat werd verklaart in een principe waardoor een ster achter een zeer zwaar object wel te zien was. Stel, tussen de aarde en de ster die je observeert bevind een sterk zwart gat. Deze heeft een enorme massa met een enorme aantrekkingskracht. Wat er dus gebeurt, de ster kan niet direct naar de aarde schijnen, daar staat een zwart gat in de weg.

Wat echter wil gebeuren, is dat de stralen die niet richting de aarde gericht zijn, door de enorme massa van het zwarte gat worden verbogen om zo wel de aarde te bereiken. Maar je kan een baan van een ding niet verbuigen als er geen massa is om een middelpuntzoekende kracht uit te oefenen. kortom, een lichtbundel heeft een massa die bijna 0 is. Wat dus echter niet onmogelijk is, is dat neutrino's in feite een nog kleinere massa hebben dan licht, en dus volgens de massa-energierelatie ook sneller kunnen reizen dan licht.

Vanaf hier wordt het makkelijker. ;)

dit is nu een reactie op de gallery op msn.com: http://nieuws.nl.msn.com/gallery-section/tijdreizen-mogelijk

Msn stelt dat dankzij deze ontdekking mensen in de nabije toekomst kunnen gaan Tijdreizen. Dat is natuurlijk onzin. Tijdreizen is namelijk onmogelijk. Tijd is niet aanpasbaar. Wat wel aanpasbaar is, is het moment dat je observeert te vervroegen.

Wat je misschien al wel eens hebt gehoord, wij zien een ster op 40 lichtjaar afstand zoals hij er 40 jaar geleden uitzag. Daarom kunnen wij nu ook nog sterren zien die allang gedoofd zijn in feite. Van dat principe maak je gebruik. Wat je namelijk kunt doen, is de lichtstralen inhalen.

Stel; je wilt het leven op aarde aanschouwen zoals het een jaar geleden was. De lichtstralen zijn dus al een jaar onderweg naar de rand van het heelal. Wat je dus kunt doen, is achter die stralen aangaan en ze inhalen. Als jij dus binnen een jaar in een rechte lijn vanaf de aarde twee lichtjaar aflegd, zie je dus het licht wat twee jaar geleden de aarde verliet, en kijk je dus in feite een jaar in het verleden. MAAR... Als je weer een jaar terugreist en je komt op aarde aan, ben je gewoon twee jaar verder vanaf het punt dat je de aarde verliet. Dus dat blijft realtime. En in de toekomst kijken zullen we dus nooit kunnen.