Apple en Microsoft; samenwerking

Door naarden 4ever op woensdag 1 augustus 2012 03:27 - Reacties (15)
Categorie: Linux vs. Mac OS X vs. Windows, Views: 6.058

Dit is niet wat u denkt dat het is, want Microsoft en Apple werken op geen enkele manier samen. Dat is niet vreemd, gezien het feit dat het twee concurrenten zijn, maar dat is in de situatie van de gebruiker niet altijd even prettig.

Laat ik de situatie even schetsen. Ik gebruik sinds vorig jaar een iPad, en ik ben helemaal weg van iOS. Het werkt vloeiend, geen onnodige poespas, et cetera. Ik wil geen Android, want een open besturingssysteem (niet geheel uiteraard) heeft zijn voordelen en nadelen.

Het voordeel van een open besturingssysteem is dat iedereen het toe kan en mag passen op zijn hardware. Daardoor is het erg gemakkelijk om een groot besturingssysteem te maken. Maar het is geen doen om voor al die verschillende hardware de aansturing up-to-date te houden, en daardoor heb je dus een dikke dualcore nodig om Android 2.3 fatsoenlijk te kunnen draaien, terwijl het Apple al in 2007 lukte een vergelijkbaar besturingssysteem te maken, volledig geoptimaliseerd, en daardoor werkte het als een trein. Ja, Android en iOS zijn vergelijkbaar, open versus optimalisatie. Doe mij het tweede maar.

Ik mag dan een tweaker zijn, met een dikke computer in een casemod, maar doordeweeks ben ik ook gewoon scholier (op het moment van schrijven niet uiteraard), en wil ik gewoon mijn verslag kunnen schrijven zonder het risico te lopen dat de PC er ineens mee ophoud vanwege een net te hoge overclock. Daarom loopt alles bij mij op stock, ook al heb ik WC en een best capabele 955.

Maar even terug naar het onderwerp. Ik ben zeer tevreden over iOS en heb dus na een jaar een iPad te hebben gebruikt, de knoop doorgehakt en mijn iPhone 2G 8GB voor een iPhone 4S 32GB ingeruild. Zoals ik gewend ben (ik ben niet van het jailbreaken), het werkt gewoon. Wi-Fi wachtwoord invoeren, een achtergrondje omdat ik die condensdruppels niks vind, en je kunt het apparaat gebruiken. Heerlijk systeem

Nu heb ik voor mijn werk cq. hobby veel programmaatjes die alleen op Windows werken. En om een of andere reden werken Apple en Microsoft, of beter gezegd iOS en Windows 7 niet lekker samen.

Want met een Apple product hoor je gewoon iCloud te gebruiken. Nou, opzich niet, maar er staat een MacBook in de planning, waardoor Apple bij mij een groter aandeel krijgt dan Windows (3x Apple, 1x Windows, 1x Ubuntu Server). Daar zal het dan ook lange tijd bij blijven, want ik ga voor mijn desktop niet over naar Mac, er zijn teveel programma's op .exe basis waar ik aan afhankelijk ben, en daarbij wil ik ook fatsoenlijk blijven gamen, en ik ben niet van plan aan de Mac Pro te gaan of elk jaar een nieuwe iMac te kopen. Dus, Windows it is.

Nou ben ik de laatste tijd heel ijverig geweest. Ik heb al mijn contacten opgeruimd en degene die ik wil bewaren, netjes en volledig toegevoegd. Ik heb dus nu van een iedereen voornaam en achternaam, telefoonnummer met +31, +1 en +49 (welke landen?), en vaak ook email, en soms een adres. Goed geregeld, ik had al een goed werkend systeem gemaakt met Exchange, dus ik heb mijn contacten met Exchange gesynct.

Maar ik wil mijn apparatuur volledig benutten, en omdat ik de Amerikaans-Engelse taal redelijk goed beheers, wil ik ook gebruik maken van Siri. Ik mag dan misschien de enige in Nederland zijn, maar wat een heerlijk systeem is dat.

Maar, elke medaille heeft een keerzijde. Want Siri kan onder andere leren wie je gezinsleden zijn, en zelfs neven/nichten, tantes/ooms, oma's/opa's kun je ingeven. Dus in plaats dat je de uiterst Nederlandse naam van je moeder met een extreem Engels-Amerikaans accent moet uitspreken, kun je ook vragen je 'mom' te bellen. En mijn moeder vind Friese namen geweldig, dus het kan nog best een uitdaging zijn mijn broer op te bellen door Siri te commanderen.

Echter, Exchange is niet in staat de informatie omtrent familieleden op te slaan. Daarvoor moet je gewoon de database van de telefoon gebruiken, die tevens werkt met iCloud. De iCloud methode kan dit wel opslaan. Dus waarom geen iCloud? Heel simpel; ik gebruik voor mijn mail de client Windows Live Mail, en je kunt iCloud enkel met Outlook syncen. En als ik een programma moet opnoemen waar ik een hele grote scheithekel heb...

Kortom, Apple en Microsoft zetten mij een beetje vast. Ik heb een paar opties. De eerste is de Exchange database te gebruiken, en de naam van mijn familieleden gewoon op te noemen met Siri. Echter gaat dat met Friese een overduidelijk Hollandse namen vaak wat lastiger wanneer je het begrijpbaar moet houden voor een Amerikaans-Engels sprekende virtuele assistent.

De volgende optie is de iCloud database gebruiken, maar dan zal ik ůf over moeten stappen naar Outlook, wat sowieso niet gaat gebeuren, of ik moet elke wijziging in mijn contacten handmatig voor een tweede keer op mijn Windows 7 desktop doen. De laatste optie is Siri niet gebruiken, maar ik geef geen geld uit om dingen niet te gebruiken.

Overigens is dit niet het enige voorbeeld dat ik op kan noemen. Calendar is ook alleen via Exchange en iCloud te delen. Bladwijzers kan je alleen syncen met IE of Safari, en dat terwijl Apple onlangs de ontwikkeling voor de Windows-versie van Safari heeft stopgezet.

Nog een raar probleem is dat de Exchange op iPhones en iPads prima werkt, en je krijgt het zoals je het zou verwachten; als ik op mijn iPhone een email lees, dan is hij ook op mijn Windows desktop, mijn iPad en op de online service gelezen. De manier die iOS gebruikt blijkt ActiveSync te zijn (weet ik veel), punt is, dat de MacBook die ik op het moment gebruik (2008, White) geen ActiveSync ondersteund. Sterker nog, Mac OS X ondersteund het in zijn geheel niet. Dat is best debiel; een standaard die een Apple telefoon, tablet en muziekleer wel ondersteund, niet ondersteunen op laptops en desktops. :/

Maar nog iets veel stommers is, is dat mijn muziekcollectie er niet uitziet op mijn iOS devices. Ik heb mijn muziek goed geordend, met Albumartiest, Artiest, Componist gebruikt zoals ID3 ooit bedoeld was. Echter vind iTunes dat een groot probleem. Nou, iTunes niet zo zeer, maar de muziek-app van iOS vind het minder leuk dat ik mijn muziekinformatie goed op orde houd. Want door de verschillende artiesten heb ik nu vijf keer dezelfde cover in cover flow modus staan. En dat terwijl iTunes zelf er geen problemen mee heeft.


Mocht iemand een oplossing hebben voor deze problemen, reageer! Ik kan ze goed gebruiken!

Volgende: Dode zielen? Een gedachtengang over de dood. 06-'12 Dode zielen? Een gedachtengang over de dood.

Reacties


Door Tweakers user Joost1981_2, woensdag 1 augustus 2012 08:50

Ik reageer nooit ergens op (pasieve tweaker) maar hier moet ik wel even op reageren....
Dit is niet wat u denkt dat het is, want Microsoft en Apple werken op geen enkele manier samen
Daar vergis je je toch echt in. Volgens mij is zelfs Microsoft nog steeds een groot aandeelhouder van Apple
Nu heb ik voor mijn werk cq. hobby veel programmaatjes die alleen op Windows werken.
Zoals? Ik mis niets op mijn iMac
Want met een Apple product hoor je gewoon iCloud te gebruiken.
Waarom? iCloud is nog relatief nieuw hoor. En op Windows kan je het goed gebruiken. Je iCloud agenda en iCloud contacs kan je gewoon aanspreken met *DAV. Je kan gewoon van ieder OS naar iCloud syncen hoor.
Echter, Exchange is niet in staat de informatie omtrent familieleden op te slaan.
Welke informatie? Ik snap hem niet
Heel simpel; ik gebruik voor mijn mail de client Windows Live Mail, en je kunt iCloud enkel met Outlook syncen
Dus niet. Er zijn simpele tools welke dit kunnen voor je. Sterker nog, ik praat met mijn Andriod toestel 100% met iCloud en sla mijn calendar+contacts in iCloud op.
Apple onlangs de ontwikkeling voor de Windows-versie van Safari heeft stopgezet.
Geruchten zijn nog geen waarheden.
(Exchange)Sterker nog, Mac OS X ondersteund het in zijn geheel niet.
Check your facts!
Want door de verschillende artiesten heb ik nu vijf keer dezelfde cover in cover flow modus staan.
Check de album artist eens. Als je deze gelijk maakt zal het wel correct werken.

Door Tweakers user philosophian, woensdag 1 augustus 2012 09:43

(Exchange)Sterker nog, Mac OS X ondersteund het in zijn geheel niet.
Check your facts!
Joost, het gaat hier over activesync, niet exchange ;).

Door Tweakers user Joost1981_2, woensdag 1 augustus 2012 10:12

Activesync is juist voor mobile apparaten bedacht zoals pda's en smartphones. Indien je Exchange 2003 gebruikt kan idd OSX hier niet mee overweg. Dan zal je Entourage moeten gaan gebruiken. Vanaf Exchange 2007 kan OSX prima overweg met een Exchange bak

Door Tweakers user Precision, woensdag 1 augustus 2012 10:39

Dit is niet wat u denkt dat het is, want Microsoft en Apple werken op geen enkele manier samen. Dat is niet vreemd, gezien het feit dat het twee concurrenten zijn, maar dat is in de situatie van de gebruiker niet altijd even prettig.
De iCloud is voornamelijk een combinatie van hosting bij Amazon en de Azure cloud van Microsoft. Microsoft heeft Apple in het verleden uit het slop geholpen door er zwaar geld in te pompen, zonder Microsoft was er lang geen Apple. Microsoft heeft daarom zeer veel aandelen in Apple en verdient er ook goed aan als Apple het goed doet. Ze werken ongetwijfeld op meerdere fronten samen. Net zoals Apple en Google samenwerkten voor hun navigatie luchtafbeeldingen, etc.

Door Tweakers user nero355, woensdag 1 augustus 2012 11:05

Joost1981_2 schreef op woensdag 01 augustus 2012 @ 08:50:
Daar vergis je je toch echt in. Volgens mij is zelfs Microsoft nog steeds een groot aandeelhouder van Apple
Ik denk zelfs dat heel wat mensen die bij MS werken of aandeelhouder zijn ook Apple aandelen hebben en andersom.

Daarnaast heeft MS geloof ik Steve Jobs bij Apple aangesteld + ervoor betaald geloof ik :D

Dus wat mij betreft is de titel eigenlijk wel correct !!

Door Tweakers user onok, woensdag 1 augustus 2012 11:12

Ik heb een telefoon met een oude, singlecore cpu (galaxy s plus), en android 2.3 loopt hier echt als een trein. Dus die mag je ook weer wegstrepen :P

Door Tweakers user naarden 4ever, woensdag 1 augustus 2012 12:14

Joost1981_2 schreef op woensdag 01 augustus 2012 @ 08:50:
[...]

Daar vergis je je toch echt in. Volgens mij is zelfs Microsoft nog steeds een groot aandeelhouder van Apple
Klopt, maar aandeelhouder zijn en samenwerken zijn ook twee heel verschillende zaken. Microsoft zou echter wel groot aandeelhouder kunnen zijn en daardoor leden in het bestuur kunnen hebben, maar dat is bedrijfsvoering, en geen bedrijfssamenwerking. Een directielid is om het bedrijf te sturen, en niet de diplomatiek tussen twee bedrijven te verbeteren.
Joost1981_2 schreef op woensdag 01 augustus 2012 @ 08:50:
[...]

Zoals? Ik mis niets op mijn iMac
Mooi dat je niets mist. Ik mis wel een hoop: MP3Tag, Expression Web, Camtasia Studio 7, Paretologic programma's, en natuurlijk een hele hoop games.
Joost1981_2 schreef op woensdag 01 augustus 2012 @ 08:50:
[...]

Waarom? iCloud is nog relatief nieuw hoor. En op Windows kan je het goed gebruiken. Je iCloud agenda en iCloud contacs kan je gewoon aanspreken met *DAV. Je kan gewoon van ieder OS naar iCloud syncen hoor.
Het is goed ingebakken in iOS en het werkt in principe goed, als je alles Apple hebt. Voor de Windows-iOS gebruiker is het echter helemaal niet zo lekker, want de support voor andere programma's (WLM voor email, Contacten met WLM, kalender met WLM is toch wel het minimum, ook Thunderbird zou een fijne toevoeging zijn) beroerd slecht. Enkel Outlook wordt ondersteund.
Joost1981_2 schreef op woensdag 01 augustus 2012 @ 08:50:
[...]

Welke informatie? Ik snap hem niet
Je kunt Siri aanleren dat bepaalde personen je familie is. Zo kan ik instellen, of eigenlijk moet ik dat haar vertellen, dat Peter mijn vader is bijvoorbeeld, en Kees mijn broer. Die informatie slaat hij vervolgens op in je contacten. Echter, omdat al mijn contacten in Exchange staan, en Exchange informatie omtrent de familie niet ondersteund, werkt het niet.
Joost1981_2 schreef op woensdag 01 augustus 2012 @ 08:50:
[...]

Dus niet. Er zijn simpele tools welke dit kunnen voor je. Sterker nog, ik praat met mijn Andriod toestel 100% met iCloud en sla mijn calendar+contacts in iCloud op.
Oke, maar ik gebruik geen Android telefoon. Het gaat erom dat Windows communiceert met iCloud.
Joost1981_2 schreef op woensdag 01 augustus 2012 @ 08:50:
[...]

Geruchten zijn nog geen waarheden.
Excuus, foutje. Echter lijkt het mij toch vrij zeker, aangezien de laatste versie niet is geŁpdatet voor Windows.
klik
Joost1981_2 schreef op woensdag 01 augustus 2012 @ 08:50:
[...]

Check de album artist eens. Als je deze gelijk maakt zal het wel correct werken.
De album artiest is overal hetzelfde, want ik het de uitgever van het album zo gelaten. Dus een album van bijvoorbeeld Benny Benassi heeft als albumartiest Benny Benassi, maar de meewerkende artiesten verschillen, want er zijn een hele hoop features.

En daar komt ik niet aan, want dat is gewoon correcte informatie. Artiest + Album is alle informatie die iTunes nodig zou moeten hebben om te weten of nummers bij hetzelfde album horen. Dat door een verschillende componist of een meewerkende artiest het ineens onder de noemer van een ander album valt, is volslagen onzin. Er zijn namelijk een hoop artiesten in mijn Library die meer liedjes met andere artiesten samen heeft gemaakt, dan alleen met hem zelf.
onok schreef op woensdag 01 augustus 2012 @ 11:12:
Ik heb een telefoon met een oude, singlecore cpu (galaxy s plus), en android 2.3 loopt hier echt als een trein. Dus die mag je ook weer wegstrepen :P
Ik heb met een Samsung Galaxy Gio gewerkt (als ik het me goed herinner), dat werkte voor geen meter. Het scrollen hapert, veel apps draaien veel te traag, en ga zo maar door. Dus dat streep ik niet weg. Dat heb ik op 2.2 en 2.3 getest, maar het wilde in geen geval werken zoals ik dat wil.

Door Tweakers user H!GHGuY, woensdag 1 augustus 2012 12:40

Heerlijke blog: Eerst verkondigen dat je tegen open(-source) bent en dan klagen over vendor-lockin.

Door Tweakers user naarden 4ever, woensdag 1 augustus 2012 14:39

H!GHGuY schreef op woensdag 01 augustus 2012 @ 12:40:
Heerlijke blog: Eerst verkondigen dat je tegen open(-source) bent en dan klagen over vendor-lockin.
Ik ben niet tegen open(-source), het heeft alleen zo zijn nadelen.

Door Tweakers user Ian8, woensdag 1 augustus 2012 16:38

Ik heb met een Samsung Galaxy Gio gewerkt (als ik het me goed herinner), dat werkte voor geen meter. Het scrollen hapert, veel apps draaien veel te traag, en ga zo maar door. Dus dat streep ik niet weg. Dat heb ik op 2.2 en 2.3 getest, maar het wilde in geen geval werken zoals ik dat wil.
Tja als je een telefoon van 100 euro gaat vergelijken met je Iphone...

Door Tweakers user messed-up, woensdag 1 augustus 2012 17:02

Ik wil geen Android, want een open besturingssysteem (niet geheel uiteraard) heeft zijn voordelen en nadelen.

Want iOS is gesloten en heeft alleen maar voordelen ?

Door Tweakers user naarden 4ever, woensdag 1 augustus 2012 17:03

Ian8 schreef op woensdag 01 augustus 2012 @ 16:38:
[...]


Tja als je een telefoon van 100 euro gaat vergelijken met je Iphone...
Daar gaat het niet om. Tuurlijk zal een telefoon van 100 euro niet zo goed werken als een telefoon van 600 euro. Maar het is wel het bewijs dat optimalisatie ook een hoop vingers in de pap.

Want als ik de Samsung Galaxy Gio naast de iPhone 2G leg, is het ook oneerlijk. De iPhone heeft een veel hogere resolutie (480x320 tegen 320x240 bij de Samsung), een veel lagere kloksnelheid (412MHz tegen de 800MHz van de Samsung), en het werkgeheugen van de Samsung Gio is twee keer zo groot. Hoe verklaar je dan nog het verschil in prestatie? Want op papier zou de Samsung een stuk soepeler moeten lopen dan de iPhone 2G. Antwoord? Optimalisatie. En dat is, en blijft ťťn van de grootste problemen van een open(-source) besturingssysteem: Je hebt veel meer power nodig, omdat je nooit ELKE processor en grafische kaart kunt optimaliseren in de hardware.

Door Tweakers user naarden 4ever, woensdag 1 augustus 2012 17:05

messed-up schreef op woensdag 01 augustus 2012 @ 17:02:
Ik wil geen Android, want een open besturingssysteem (niet geheel uiteraard) heeft zijn voordelen en nadelen.

Want iOS is gesloten en heeft alleen maar voordelen ?
Want jij leest niet verder? Hint: optimalisatie.

En die keuze is heel persoonlijk, maar dat is inderdaad wel voor mij de doorslag geweest.

Door Tweakers user Gosat, woensdag 1 augustus 2012 19:41

Om je albums 1 te maken in itunes dienen de sorteergegevens wel overeen te komen. Als je in itunes eigenschappen doet van een mp3, heb je een tabblad "sorteren". Het probleem zal zijn dat deze gegevens anders zijn voor verschillende nummers in hetzelfde album. Ga te werk met het selecteren van meerdere liedjes en verander de eigenschappen in een keer.

Let ook op typo's, extra spaties ed. Dit komt best vaak voor namelijk.

Door Tweakers user usr101, woensdag 1 augustus 2012 22:58

Joost1981_2 schreef op woensdag 01 augustus 2012 @ 08:50:
Ik reageer nooit ergens op (pasieve tweaker) maar hier moet ik wel even op reageren....


[...]

Daar vergis je je toch echt in. Volgens mij is zelfs Microsoft nog steeds een groot aandeelhouder van Apple
Die aandelen heeft Microsoft al lang geleden verkocht.

Reageren is niet meer mogelijk